2016. február 9., kedd

lecsós bulgur

Valahol a neten szörfölve futottam össze egy lecsós bulgur fotójával és annyira beleégett a tudatomba, hogy muszáj volt elkészítenem. Ha nem is azt, valami hasonlót. Tökéletes hamvazószerdára. Is. :)

Felforraltam 3,5 dl vizet egy kis sóval, beleszórtam 20 deka bulgurt és lefedtem. Olajon kissé átfuttattam 3, nagyobbacska darabokra vágott paradicsomot és 3 zellerszárat. Felöntöttem 3 dl házi, cukormentes paradicsomlével, sóztam és fűszereztem egy jó nagy csipet borsikafűvel és morzsolt bazsalikommal. 

Míg főtt, felkockáztam egy cukkinit, 2 paprikát és kb. negyed óra után hozzáadtam őket a raguhoz. Újabb 5 perc után hozzáadtam a bulgurt, elzártam a gázt és hagyta, kicsit, hogy összeérjenek kicsit az ízek.

Erika barátosném elültette a fülemben a fetakrém ötletét, úgyhogy kikevertem fél adag (125 g) krémfehér sajtot egy tejföllel, borsoztam és végül ezzel a krémmel és fejenként egy negyed, apróra vágott paradicsommal tálaltam. A zöldségek finom roppanósak, a zellerszár ízétől eleve odavagyok egy ideje, a sós feta pedig krémessé teszi a végeredményt. 

Négy személyre: 45 g CH (ebédre)
Hatfelé osztva: 30g CH (vacsorára)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése