2016. február 15., hétfő

túrós zabpalacsinta gránátalmával

Nem tudom, mennyire evidens párosítás, de imádom a túrót és a gránátalmát együtt, akár pohárkrémben, akár más süteményben. Most zabpalacsinta töltelékébe kerültek.

Először a palacsintasütőt teszem fel a gázra melegedni, közben összeállítom a tésztát: 2 tojást kikeverek 3 dkg negyedannyival, hozzáöntök kb. 1 dl vizet, 10 dkg zablisztet és 3 dkg durumlisztet. Első körben ezt a sűrű masszát keverem csomómentesre, ezt hígítom még kb. egy-másfél dl vízzel*, nekiállok kisütni olajon a (6 darab) palacsintát. 

Amíg sülnek, megküzdök a gránátalmával. Első körben felveszem a legsötétebb itthoni ruhámat elpakolok a közelből mindent, amit nem akarok pirospöttyösre dizájnolni. Egy mély, piros tálban négyfelé vágom a gyümölcsöt. Ezután a negyedeket megfogom és egy fakanállal a héját addig ütögetem**, míg az összes mag a tálban landol. Ezután feltakarítok úgy 1-2 négyzetméternyi területet, majd leszűröm a magokat. A levével és 1 natúr joghurttal kikeverem a túrót, igény szerint ízesítem. Mindeközben zsonglőrködöm az idővel, hogy még azelőtt megfordítsam a palacsintákat, hogy megérezném a füstöt. :))

Ha kész, töltöm és már esszük is. 

1 palacsinta: 22 g CH

*a palacsintát és a muffinokat régen mindig adhoc alapon készítettem... boldog békeidők...:))

**másnapra érdemes eleve sötétlilára lakkoznom a körmeimet, mert nem néha melléütök:))

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés